تلاشهای کاخ سفید برای استرداد ادوارد اسنودن افشاگر جاسوسی سایبری کاخ سفید به آمریکا وارد مراحل جدیتری شده و دادستان کل آمریکا به طور غیرمستقیم وی را تهدید کرده است.
دو هفته اخیر رسوایی جاسوسی روی دیتای کاربران اینترنت از طریق برنامه موسوم به پریسم PRISM توسط آژانس امنیت ملی امریکا NSA و اف بی آی که از طریق ادوارد اسنودن فراری در هنگ کنگ فاش شد، در صدر اخبار قرار گرفت.
اخیراً اخبار و افشاگری هایی درباره دو طرح استراق سمع و شنود سازمان امنیت ملی (NSA) آمریکا از مکالمات و ارتباطات اینترنتی شهروندان آمریکایی، توسط یک کارمند سابق این سازمان، در رسانه های جمعی منتشر شد.
شبکه اجتماعی فیسبوک درپی افشاگری یکی از کارمندان سازمان جاسوسی درباره برنامه جهانی جاسوسی سازمان امنیت ملی آمریکا گزارشی از درخواستهای اطلاعاتی آمریکا از این شبکه را منتشر کرد.
NSA در سال های اخیر نیروی فوق العاده ای را بر روی رمزگشایی، شکستن کد ها و عبور از سیستم های رمزنگاری پیچیده صرف کرده. نه فقط با تمرکز بر روی حکومت های سرتاسر دنیا، بلکه حتی کاربران عادی.
آن طور که رادیو دولتی آلمان خبر داده آژانس امنیت ملی آمریکا بهطور گسترده مراودات شهروندان آلمانی را هم زیر نظر داشته و دست به جمعآوری اطلاعات زده است. وزیر دادگستری آلمان در آستانه سفر اوباما به برلین خواهان روشنگری در این زمینه شده است.
اگر چه ماجرای جاسوسی اطلاعاتی آمریکا از کاربران اینترنت و نیز کنترل اطلاعات تلفنی و دیجیتالی شهروندان غیر آمریکایی این روزها به یک رسوایی برای امریکا تبدیل شده اما در عین حال به نگرانیهای اروپایی هم دامن زده است.
روزنامه گاردین که برای اولین بار برنامه جاسوسی الکترونیکی "سازمان امنیت ملی" (NSA) آمریکا را افشا کرده بود، میگوید منبع خبریاش یک جوان ۲۹ ساله به نام ادوارد اسنودن است که قبلا به عنوان دستیار فنی در سازمان سیا کار میکرده و در حال حاضر کارمند یک شرکت طرف قرارداد NSA است.
گاردین از وجود برنامهای قدرتمند به نام "مخبر بدون مرز" در آژانس امنیت ملی آمریکا پرده برداشته که حجم عظیمی از دادهها را از طریق تجسس در ارتباطات دیجیتال جهانی به دست میآورد.